• Plants & Gifts

     

     

     

     

  • Plants & Gifts

Kamerplanten naar buiten

Kamerplanten naar buiten

Dit jaar niet op vakantie naar Frankrijk of Italië of exotische oorden? Breng je tuin, terras of balkon dan in een fijne, ontspannen vakantiesfeer met zo veel mogelijk planten die je doen denken aan het zonnige zuiden of het Verre Oosten. En daarvan heb je er vast al een paar in huis.

Zomerse terras- en balkontoppers

Mediterrane kruiden als lavendel, tijm, rozemarijn en salie zijn ook hier winterhard en zelfs wintergroen en doen het ook prima in een pot. Ze geuren heerlijk wanneer je er met je vingers langsgaat en je kunt ze ook nog eens verwerken in hapjes en drankjes. Zet de kruiden die je in de keuken in de vensterbank hebt staan in de zomer gewoon lekker buiten. Heb je weinig plek op je terras of balkon? Zet de kruidenpotten dan bij elkaar op een (inklapbaar)tafeltje of stal ze uit op een etagère of een eenvoudige houten ladder tegen de muur of schutting.

Met een citrus- of sinaasappelboompje in een grote terracotta pot of houten bak waan je je meteen in de buurt van de Middellandse Zee. Misschien heb je daar ook wel eentje van in je huiskamer staan. Hup, naar buiten ermee.

Heb je een groot terras of balkon, met veel zon? Zet daar dan ook een olijfboom, laurier (op stam) of oleander in een grote pot of bak, en je mediterrane plaatje is compleet.  

Exotische planten

Helemaal hip zijn exotische (blad)planten waarmee je een junglegevoel oproept. In de zomer kun je kamerplanten als varens, vrouwentong (Sanseveria), gatenplant (Monstera), Ficus, graslelie, banaan, olifantsoor, Kentiapalm of Bromelia gewoon buiten zetten. Net zoals de nog altijd heel trendy cactussen en vetplanten. Dat scheelt je niet alleen in de portemonnee, maar ook water geven, en de planten frissen er letterlijk en figuurlijk van op. Let er wel op dat je ze op de juiste plek zet. De gatenplant en de Bromelia houden bijvoorbeeld van (half)schaduw, net zoals je varens.

Daarnaast zijn er heel veel exotische vaste tuinplanten, zoals bamboe, Yucca, Nieuw-Zeelands vlas (Phormium) en winterharde palmen als de waaierpalm (Trachycarpus en Chaemerops) en de boomvaren (Dicksonia). In ons tuincentrum in Bornem heb je daarin ruime keuze. Met alleen al één groot exemplaar in een mooie bijpassende grote pot waan je je meteen in Indonesië of Thailand. Bohemienachtige Ibiza- of Bali-parasol met kwastjes of franjes erbij en klaar ben je.

Geniet van je terras en balkon in weelderig groene vakantiesfeer!